Hangfürdő vezetett relaxációval

A relaxáció tudatos ellazulást jelent. Olyan terápiás hatású folyamat, amelynek hatására kioldódnak a testben megjelenő feszültségek, és a stressz blokkjai. A különböző relaxációs technikák révén az izmok feszülését, a szívritmust, a vérnyomást, a légzést és egyéb testi funkciókat is egészséges irányban befolyásolhatunk.

A relaxáció csökkenti a hétköznapi feszültségeket, oldja a hétköznapi problémák és konfliktusok terheit, növeli a pszichés ellenálló képességet, így hosszabb távon nemcsak a stressz kezelését, hanem a megelőzését is szolgálja.

A relaxáció főbb hatásai:

• hatására nő a nyugalom, a béke, a derű és a kiegyensúlyozottság érzése;

• oldja a stressz, a szorongást;

• javítja a koncentrációs készséget, tanulási eredményességet;

• támogatja a különböző testi tünetek és fájdalmak enyhítését;

• segíti a vérnyomás optimalizálódását;

• hatására kiegyensúlyozottabbá válhat az alvás, gyorsabbá az elalvás;

• csökkenti a fáradtságérzést, támogatja a pihenést;

A relaxációt terápiás minősítéssel rendelkező hangtálakkal végezzük, így a pozitív hatások a hangtálak rezgéseivel még inkább felerősödve tapasztalhatóak. Az órák után kellemes feltöltekezettség érzés, a béke, derű, nyugalom hatja át a gyakorlókat. Rendszeres gyakorlásával erősíthetjük mentális, érzelmi és fizikai egészségünket. Már kb. 15 perces relaxáció is legalább annyi stressztől szabadítja meg a szervezetünket, mint néhány órányi alvás.

A relaxáció során a tudatosságunkat a testünkre, mentális terünkre, majd egyre finomabb szintekre visszük. Ezt légzésfigyeléssel, légzésvezetéssel, légző gyakorlatokkal egészítjük ki, ezzel fokozva a gyakorlat hatását, kiteljesedését.

A relaxáció folyamata segít kiszakadni a hétköznapi világból, megtanít odafigyelni magunkra, a testérzeteinkre, a légzésünkre, a gondolatainkra. Tudatosíthatjuk azokat a folyamatokat, amelyek éppen akkor bennünk zajlanak, fizikai, energetikai és mentális szinten.

A nyugalom, az ellazulás hatására a szervezetben erősödnek azok a pozitív élettani folyamatok, amelyek elengedhetetlenek az egészség megőrzéséhez, a stressz kezeléséhez.

A teljes relaxáció három szinten valósul meg: testi (durva fizikai), mentális (finom fizikai) és lelki szinten.

  • A fizikai test relaxációja során különféle szuggesztiókkal a test egészét ellazítjuk. A relaxációban tudatosan szabadítjuk meg magunkat a feszültségektől: belső figyelemvezetéssel és mentális utasításokkal lazítjuk az izmokat, a testrészeket. Többszöri gyakorlást követően, képessé válunk bármilyen testhelyzetben, és körülmények között a teljes ellazulásra. A testi relaxáció történhet aktív és passzív módon is. Aktív relaxáció során az izmokat először megfeszítjük, és aztán lazítjuk el. Passzív relaxációban mentális utasítással közvetlenül lazítjuk az izmokat.
  • A mentális relaxációban az érzékszerveinket a külvilágról visszavonva, befelé fordítjuk, figyeljük a légzést, valamint az elmét. Az elme terének szemlélésével, a gondolatok finom elengedését is gyakoroljuk, így oldhatjuk a negatív gondolatok, érzések erejét.
  • A relaxáció lelki aspektusában egy belső utazásra indulunk, teljesen elengedve a külvilág tárgyaival való kapcsolódást, azonosulást, lényünk legbenső, anyagi testtől különböző, transzcendens valóságával találkozhatunk. Megérthetjük és megtapasztalhatjuk, hogy nem vagyunk azonosak a folyton változó test-elmével, hogy legbenső lényünk mindettől különálló, külön való, magasztos, isteni minőség. Ebben az állapotban a derű, a béke áthat bennünket, szinte meditatív, a világtól eltávolodott állapotba kerülünk

A rendszeres relaxáció egészség-fejlesztő, egészségmegőrző szerepe vitathatatlan. A relaxációs csoport alkalmakon lehetőség van a különböző relaxációs technikák elsajátítására, pl. aktív-, passzív relaxáció, mély-relaxáció, vizuális relaxáció. 

A csoporton való részvétel előzetes gyakorlást nem igényel, bárki számára nyitott, aki szeretné a relaxációt megtanulni, terápiás hangtálakkal kísért formában megtapasztalni az élő hang, zene és rezgés élményét.

A csoport nyitott, bármikor lehetőség van a kapcsolódásra, kikapcsolódásra. Létszám: 2-8 fő.

A részvétel előzetes bejelentkezéshez vagy regisztrációhoz kötött. 


Bejelentkezés: +36 30 557 1763