Gyakorlatok a lelki békéért

A stresszel kapcsolatos problémák többségét hatékonyan kezelhetjük érzelmi agytornával, kognitív viselkedésterápiával, mindfullness alapú stresszcsökkentéssel, a jóga komplex eszköztárával, a különböző relaxációkkal, meditációkkal. 

Az alábbi rövid írások célja, hogy ötleteket, tanácsokat, önállóan is végezhető gyakorlati segítséget adjanak a lelki egyensúly megőrzéséért, visszaállításáért. 


Amikor kihívásokkal, nehézségekkel vagy traumákkal nézünk szembe, talán vigasztaló tud lenni a tudat, az a kitágult aspektus, hogy a világegyetem folyamatai emberi elmével fel nem fogható mértékű ritmusban áramolnak, és ennek mi is a részei vagyunk. Ahelyett, hogy emberi nézőpontból érthető okok miatt beszűkülten, szorongásokkal és félelemmel...

A mentálhigiénénk, a saját mentális állapotunk tisztán tartása azt kívánja tőlünk, hogy a külvilágról való aktív figyelés helyett vagy mellett szánjunk időt a benső világunkra való rátekintésre, szemlélődésre, minden ítélkezéstől, címkézéstől mentesen; figyeljünk a felbukkanó gondolataink irányára, jellegére, anélkül, hogy belebonyolódnánk egyik...

A nyugalom

2024.01.25

A nyugalom olyan létállapot amelyben harmóniát, rendezettséget, egyensúlyt érhetünk el magunkban, az elménkben és a fiziológiai állapotunkban, a stresszhelyzetek ellenére is.