Ultrarövid terápiás konzultáció 

A gyógyulás folyamatának mozgatórugója, a testi és lelki szint összekötő közege, az átélt érzelmek energiája. Ahogy megindulnak bennünk az érzések, a hidegség, a közöny, az ésszerűség, a legátoltság, a beszabályozottság - már szinte fel sem ismert - leple alól előbukkan egy sebezhető, irracionális, emocionális lény. Ennek a lénynek a megjelenése a mélyebb, tartósabb gyógyulás előfeltétele.

Dr. Buda László

Találkozás / Történet / Fókuszálás / Érzelmek átélése és kifejezése / Megértés / Megbocsátás / Elengedés / Döntés  / Elmozdulás

A képen Dr. Buda Lászlóval, az Ultrarövid Terápia® kifejlesztőjével, az Ultrarövid terápiás konzulens képzés oklevélátadóján, 2021. augusztus 27-én. https://ultrarovidterapia.hu/oklevellel-rendelkezo-ultrarovid-terapias-konzulensek/
A képen Dr. Buda Lászlóval, az Ultrarövid Terápia® kifejlesztőjével, az Ultrarövid terápiás konzulens képzés oklevélátadóján, 2021. augusztus 27-én. https://ultrarovidterapia.hu/oklevellel-rendelkezo-ultrarovid-terapias-konzulensek/

"Az Ultrarövid Terápia® egy - Dr. Buda László által kifejlesztett - intenzív egyéni konzultációs módszer, melynek legfőbb jellemzői a gyorsaság, a mélység és a hatékonyság. Rövid időkeretben, a lényegre fókuszálva igyekszünk jelentős felismerésekig jutni, érdemi döntéseket hozni és konkrét lépések tenni a vágyott változás felé." Bővebben: www.ultrarövidterapia.hu

Mitől gyors?

Mert egyetlen kb. 2 órás személyes vagy online találkozásban igyekszünk megtalálni azokat az elakadásokat, gócpontokat, amelynek elmozdításával tovább léphetünk az érdemi döntések irányába.

Mitől mély?

Mert a leglényegesebb akadállyal foglalkozunk, amely az adott témádban, problémádban jelen van, olyan intenzíven belemerülve, amennyire csak tudunk.

Mitől hatékony?

Mert ebben a rövid időkeretben segít eljutni olyan felismerésekig, döntésekig, amelyek valóban érdemi változásokat hozhatnak az életedben.

Az ultrarövid terápiás konzultáció támogatja a szükségleteid felismerését, az elengedést, az életednek egy jobb, harmonikusabb irányba való beállítását, erőt, bátorságot, lendületet adhat a kívánt vágyak, célok eléréséhez.

Mi történik az ultrarövid terápiás konzultációban?

A konzultáció intenzív, egy alkalmas folyamat, amelynek első felében beszélgetünk arról, ami leginkább foglalkoztat, ami szenvedést okoz számodra, ami sok energiát von el. Igyekszünk közösen megérteni az összefüggéseket, feltárni az okokat, az érzékenységedet, a helyzethez kapcsolódó minden negatív érzést és gondolatot. Megkeressük a történeted szempontjából fontos szereplőket, akikkel lehetőség adódhat a konzultáció második felében a kapcsolatot felvenni.

A találkozás második felében pedig a belső világoddal dolgozol: egy "mintha helyzetet" teremtünk azokkal a benned élő szereplőkkel, amelyek a hozott témád szempontjából fontosak és egy képzeletbeli párbeszédes formában segítjük a régi minták feloldását, elengedését, új megoldási irányok felé mozdulunk. Ennek során lehetőséged van átértékelni és átrendezni a magadhoz és a fontos kapcsolataidhoz való viszonyulásodat. A kapcsolati működésedre való mélyebb rálátás növeli az önismeretet, önmegértést benned.

A módszer nem pszichoterápia és nem gyógyító tevékenység, hanem olyan segítő folyamat, amelyben kísérlek, támogatlak, hogy magad juss el a probléma megoldásához, nagyobb felelősséget vállalva Önmagadért. Ami ebben segít téged, az a megértés, az elfogadás, az igazság kimondása, az önelfogadás, az önszeretet, a megbocsájtás és mindenek előtt a szeretet ereje, amely kifejezhetővé válik, az ultrarövid terápiás konzultáció intenzív erőterében.

A leggyakoribb témák, amelyekben alkalmas lehet számodra az ultrarövid terápiás konzultáció

  • Ha olyan veszteség ért, amelynek feldolgozása egyedül meghaladja az erőforrásaidat;
  • Ha olyan kapcsolati szituációkban találod magad, ami nem én azonos számodra, amiben nem találod a helyed;
  • Ha azt érzed, hogy megfelelés kényszerben élsz és nem a saját életedet éled;
  • Ha olyan érzelmi csomagokat hordozol, amelyek már túl nehezek számodra, akár veled bántak rosszul (pl. elhagyás) vagy úgy érzed te bántál rosszul valakivel (pl. bűntudat);
  • Ha nem tudtál elbúcsúzni egy szeretett személytől, amelynek fájdalma, esetleg kapcsolódó bűntudata azóta is foglalkoztat, ott van a lelkedben;
  • Ha ismétlődnek veled élethelyzetek és szeretnéd megérteni az okokat;
  • Ha valamilyen testi tüneted jelentkezik, vagy vissza-vissza tér, és megkeresnéd a lelki hátterét;

Az Ultrarövid terápiás konzultáció menetének rövid bemutatása Dr. Buda László által

Online konzultáció esetén, az előkészítésével kapcsolatos információkat az Online UT konzultáció-felkészülés otthon c. videó tartalmazza:

https://vimeo.com/772597677/c9d8aaf779

Visszajelzések az ultrarövid terápiás konzultációról

Életerőt és "életlendületet" adó volt számomra a terápia, benne a sérült belső gyermek gyógyításával, hiszen a közreműködéseddel több értékes felismeréssel gazdagodtam. A terápia ideje alatt meglepően hosszú belső utat tudtam bejárni a családi múlt "kútjába ereszkedve", és érzem magamban a terápia pozitív, én-stabilizáló és én-erősítő hatását.

Köszönöm, Tihamér

Bár tudtam, hogy ez egy rövid terápia, és számítottam rá, hogy aránylag hamar a lényegre kell majd térni, mégis először kényelmetlen volt, hogy nem tölthettem több időt a "biztonságos" beszélgetéssel. (...) Egészen más dolog belső párbeszédeket folytatni, vagy akár magamnak elsuttogni a mondanivalómat azok felé, akiknek más módon nem tudom, vagy nem akarom elmondani, mint ténylegesen megszólalni. (...) hiába folytattam már nagyon régóta hosszú belső monológokat vagy képzelt párbeszédeket, én magam is megdöbbentem, hogy miket mondtam ki. Azzal, hogy hangosan kimondtam, bebizonyítottam, hogy létezik az a megoldás, amire vágyom és készülök. Amit el tudunk képzelni, az meg is valósul - ez egy ösztönös elképzelése mindenkinek. Ami pedig még ráadásul fizikailag meg is történik, az már tényleg bizonyítottan megtörténhet. Hiszen láttam, hallottam! Tehát van ilyen. Hogy én elmondom, azt, ami van, azt, amit szeretnék, és kiállok mellette. Hoppá. Hát akkor akár meg is tehetem...nem kell egy évet várnom...nem kell pár hónapot várnom.... és még pár hetet sem. 

Köszönöm!!! Katka

Vajon miért nem merek felnőtt lenni a szüleim előtt? Mit szégyellek?

Terítékre került a belső gyermek léte. Már el is feledkeztem róla, pedig tudtam, hogy bennem él. Nem foglalkoztam vele hosszú ideje. Sikerült újraéleszteni a kapcsolatunkat a kapott kör alakú párna (belső gyermekem) magamhoz ölelésével. Rádöbbenés, hogy a belső gyermek, ha szeretetben van, már viselkedhet határozottan, felnőttként a szülőkkel. Nincs szükség lázadásra!

(Egyik üzletben rám mosolygott és hazajött velem egy ugyanolyan párna, mint amit használtunk a konzultáción. Amikor rápillantok, figyelmeztetést kapok a vele való törődésre, megszeretgetésre.)

Hálásan köszönöm ezt a csodálatos és felejthetetlen alkalmat! Valóban ez az Ultrarövid Terápia Gyors, Mély és Hatékony!!! Nem kellett gondolkozni, hanem engedhettem az érzéseimet felszínre törni, megélni és önmagam lenni! 

Szeretettel, Ildikó