Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek!

Halász Gabriella vagyok Viselkedéselemző (Pszichológia BA), Egészségfejlesztő-mentálhigiénikus, Szociális munkás (pszichiátriai és szenvedélybetegek ellátása területen szakvizsgát tettem), Pszichodráma asszisztens, Ultrarövid terápiás konzulens, Jógapszichológia és életmódtanácsadó, Védikus bölcsész, Yoga Alliance-RYS200 - a Magyar Jógaoktatók Szövetsége által minősített jógaoktató, Peter Hess® hangmasszőr. Az MCSE képzési rendjében a családterapeuta  képzés 200 óra  elméleti és módszertani alapképzését és a 2 x 50 óra szupervíziót végeztem el.

Több, mint 26 évet dolgoztam segítői hivatásban az egészségügyi- ill. a szociális ellátó rendszer különböző területein. A segítői munkám során gyakran tapasztaltam, hogy amikor az életünk nagy, egzisztenciális kérdéseihez érkezünk a hagyományos képzésben tanultak és az addigi önismereti módszerek csak korlátozott választ tudtak adni, eszköztelennek éreztem magam. Fontossá vált számomra, hogy egy holisztikusabb, az élet teljességét és abban az egyéni életet, emberi sorsokat jobban elhelyező, megvilágító tudás felé forduljak, hogy tovább tanuljak, tovább fejlődjek, ezzel is hatékonyabban és hitelesebben tudjak segíteni. Ezért kezdtem el a jóga és védikus bölcselet tanulmányaimat a Narada Akadémián, amely azután olyan mértékben segítette a személyes és szakmai életemet, amire nem is számítottam, és amiért nagyon hálás vagyok a tanítóimnak. A mindennapi gyakorlásomban, a munkámban, a jóga oktatásában, az önismeret útján tovább inspirálnak. A jógaoktatást 2019. őszén kezdtem el Szekszárdon. Hálás vagyok minden eddigi résztvevőnek, jelentkezőnek, akivel megoszthattuk a közös gyakorlás terét, erejét.

A hangtálakkal való egyéni és csoportos foglalkozás vezetést Peter Hess® módszere alapján tanultam a Peter Hess® Akadémián. Célom, hogy a jógaoktatásban és a segítő kapcsolatban minél többféle módon felhasználjam a hangtálak csodálatos nyugtató, gyógyító erőket felszabadító hatását.

Részt vettem Dr. Buda László Ultrarövid terápiás konzulens képzésén, amelyen az általa kidolgozott támogató, segítő egyéni konzultációs formát tanulhattam meg. A módszer intenzív erőterében jól kifejezhetővé, és feloldhatóvá válnak az elnyomott érzések, hozzásegítve a klienseket olyan elmozdulás irányába, amely érettebb, szabadabb, integráltabb viszonyulást ad a fontos kapcsolataikban, az életükben.

Az ön- és sorsismereti utam megértése, elmélyítése céljából Kiss József Zsolt Asztrológiai műhelyében 2020 őszétől pszichológiai alapú asztrológiai tanulmányokat folytatok.

Szeretettel és hálás szívvel gondolok azokra a tanáraimra, tanítókra akiktől sokat tanultam/tanulok, ill. inspiráló módon hatottak az utóbbi évek tanulmányai során:

  • Bakos Attila - író, filozófus, a jóga tudomány és vedánta mestere, a védikus kultúra magyarországi megalapozója; https://www.narada.hu/
  • Dr. Bakos Judit Eszter - Yoga Alliance E-RYT500 minősített jógatanár, mantraénekes, jóga nidra instruktor, mérnök közgazdász; https://www.narada.hu/
  • Dr. Buda László, orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, a SzomatoDráma® és az Ultrarövid Terápia® módszerek megalkotója, a "Mit üzen a tested?"és a "Mit üzen a lelked?" című könyvek szerzője; https://ultrarovidterapia.hu/
  • Radnai Zsuzsanna gyógypedagógus, fejlesztő, mozgás és hangterapeuta. és Tóth Boglárka magyar-francia szakos tanár, hangmasszőr, életmód tanácsadó a Peter Hess® módszerén alapuló hangmasszázs tanárai;  https://www.hangmasszazs.hu/
  • Kiss József Zsolt - asztrológus, mentálhigiénés szakember, pszichodramatista, újságíró, szerkesztő riporter; https://kissjozsefzsolt.blog.hu
  • Medvegy Gergely - Vaisnava teológus és jógamester, vezető jógaoktató, a Vrindávana-Gangórti Jógarendszer egyik alapítója;
  • Bene Máté Zoltán - gerincspecialista gyógytornász, a Porckorong.hu és a Bene Gerincakadémia alapítója;

    https://porckorong.hu/

Az öregség azt jelenti, hogy ebben az életedben lemondtál a személyes fejlődés lehetőségéről.

Hindu mondás

A Lélek Tere

Lelki Egészségvédelem és Tanácsadás

2020. nyarán részt vettem egy jógikus elvonuláson a Narada Akadémia csapatával. Itt hallottam Bakos Attila előadásában egy hindu mondást, ami így hangzott: "Az öregség azt jelenti, hogy ebben az életedben lemondtál a személyes fejlődés lehetőségéről." Ezt követően egyre többször csengett vissza a fülembe ez mély gondolat az egyéni fejlődés és létértelem kapcsolatáról, az élethosszig tartó személyes változás, fejlődés, rugalmasság, alkalmazkodókészség, ön- és sorsismeret fontosságáról. Igen, ez a belső megújulás, változás, fejlődés, a bennünk élő örök lélek motorja a jóság irányában az, ami az életünknek értelmet ad. Az elmúlt évek eseményei szinte mindannyiunk életében nagy változásokat, lezárásokat, elengedéseket hoztak. Ezek a változások magukban hordozzák a megújulás lehetőségét is. Az eseményeknek ebben az áramlásában most egy új fejezet indul az én életemben is, amihez teret szerettem volna alkotni.

Az egészségügyi, majd a szociális szférában eltöltött évek alatt elsősorban addiktológiai területen dolgoztam, egyénekkel, családokkal, csoportokkal végeztem szociális munkát: egyéni esetkezelést, állapotfelmérést, pár- és család konzultációkat, tematikus csoportokat vezettem. Mindazt a tapasztalatot, tudást, amit ezek alatt az évek alatt megkaptam, úgy éreztem integrálnom kell egy, a lelki egészségvédelmet holisztikus szemlélettel megközelítő, kezelő térbe, ahol az alkalmazott módszerek, beavatkozások összeérnek, jól kiegészítik egymást, így hatékony segítséget, támogatást tudnak adni annak, aki bajban van, vagy annak, aki változni, fejlődni szeretne. Így született meg a Lélek Tere. 

A Lélek Tere olyan tér, ahol elfogadást, megértést, iránymutatást és inspirációt kaphat az, aki bizalmába fogad és megosztja velem azokat a nehézségeket, kétségeket, amikkel küzd. Számomra is fontos, hogy ha valakihez segítségért, támogatásért fordulok, akkor legyen ideje az értő, elfogadó jelenlétre, legyen kíváncsi arra, amit mondok, figyeljen rám, ha kell nyugtasson meg és ha kell vigasztaljon. Igyekszem a terápiás munkámban ezt a hozzáállást képviselni. Ahogyan azt kedves tanáromtól Dr. Buda Lászlótól tanultam "szeretni a hozzánk fordulót nyitott szívvel a problémáival, nehézségeivel együtt".

A Lélek Tere reményeim szerint az a tér, amely segíthet eljutni az ön-elfogadáshoz, az egészséges önszeretethez, egy bensőséges kapcsolathoz lényünk központjával.